Fotos Midden Delflanddag 2015

Eindelijk daar zijn ze dan!!! Het heeft erg lang geduurd maar voor de vakantie waren de foto's zoek in de polder, na de vakantie kwamen ze eindelijk op de goede plek terecht en nu zijn de foto's dan uiteindelijk op de website beland, hiephoi :-).

 

Na een jaartje geen Midden Delfland Dag, besloten we er dit jaar weer voor te gaan. Aanvankelijk wilde we de opzet kleiner houden maar gaandeweg werd het toch groter dan we eerst van plan waren, het is tenslotte allemaal TE leuk!

 

Ook dit jaar hadden we weer een poldermarkt met o.a. heerlijke jammetjes, chutney's e.d. uit de Boomgaard van Schieveen, een heus streekproduct dus. Uiteraard kon je ook weer proeven en inschrijven voor de vleesverkoop van de limousin koeien van de Familie Hoogerbrugge, jullie weten vast wel die prachtige bruine koeien die je altijd in Polder Schieveen ziet lopen. Kookavontuur maakte heerlijke broodjes hamburger van het vlees van de limousin koeien uit de polder. Het Blauwe Hek verkocht heerlijk brood, koekjes e.d. en Boekhandel Coelers had mooie boeken over het agrarische leven, in de verkoop en las voor, voor de allerkleinste bezoekers.

 

Nieuw dit jaar was de "meet & greet" met Boer Lenno in de koeienstal, wat een waar succes was kunnen we wel zeggen. Boer Lenno vertelde met grote passie over zijn mooie limousin koeien en beantwoorde alle vragen van de bezoekers. Er waren geweldige demonstraties met paarden verzorgd door Paardenplezier en de kinderen kregen ook nog de mogelijkheid om een rondje op een paard of pony te rijden. Het koor van Prins Hendrik uit Delft heeft onze dag weer muzikaal opgefleurd en een prachtig optreden gegeven. Rovers in de Kunst heeft een mooie expositie verzorgd van alle schilderijen die door haar leerlingen zijn gemaakt. Ook mochten we wederom weer spullen lenen van NatuurDeco Kado om onze ontvangstruimte gezelliger te maken, nog onze dank daarvoor. Wildbeheer Eenheid Delfland heeft een demonstratie verzorgd met een jachthond. Wat knap zeg wat een jachthond allemaal kan! Ook konden we genieten van vers gerookte ganzenborst, uiteraard waren dit wilde ganzen die door het wildbeheer zijn geschoten. 

 

In de aanloop naar MiddenDelfland-Dag hebben kinderen van een aantal Rotterdamse basisscholen meegewerkt aan een bijzonder kunstproject "Balen kunst in de Wei". In april beschilderden ze een aantal grasbalen die verspreid over het bedrijf stonden opgesteld, zodat bezoekers konden genieten van de fraaie kunstwerken die de jeugdige scholieren gemaakt hadden. Hiermee gaven de kinderen letterlijk kleur aan deze mooie dag en lieten ze zien dat de Schieveense Polder in Overschie/Rotterdam ruimte biedt. Wat het slogan van de Midden Delfland Dag was.

 

Voor de kinderen was er weer genoeg te doen zo hebben de kinderen genoten op het luchtkussen, met boeren skelters gereden heerlijk gespeeld in het stro (ik weet zeker dat in menig huishouden de strootjes zijn teruggevonden), over boerenslootjes gesprongen.  Maar ook uitgevonden wat er zoal leeft in een boerensloot en dat is verrassend veel, Rob van Stichting Milieu Dichterbij wist daar heel bevlogen over te vertellen, menig kind hing aan zijn lippen. Veel kinderen hebben uitgevonden wat een uil zoal eet door de braakballen van een uil uit te pluizen. De creatieve kinderen hebben een boomstam kunnen beschilderen, wat een kunstwerkjes zaten daar tussen zeg. En als klap op de vuurpijl konden de kinderen voelen hoe heet een mesthoop eigenlijk wordt en het is best heet daarin kan ik u verklappen.

 

Wij als organisatoren kijken terug op een super geslaagde dag! 

Deze dag is mede ogelijk gemaakt door een subsidie van de gebiedscommissie Overschie!

Iedereen die de dag bezocht heeft bedankt! Ook iedereen die deze dag mogelijk gemaakt heeft bedankt!

Klik hier 

Klik hier voor een foto-impressie van een mooie dag op verschillende plekjes in Schieveen.