Fotos Midden Delflanddag 2013

Wij zijn weer heel gelukkig, net als vorig jaar was het weer prachtig weer tijdens Midden Delfland Dag 2013. In de ochtend nog wel een verfrissend buitje gehad en het was wel een beetje winderig maar verder een mooie dag. En ook dit jaar hebben weer meer dan 750 mensen in Schieveen van deze dag genoten. Het weer was mooi, de sfeer was goed en de activiteiten vielen bij velen in de smaak. 

In heel de polder was het een drukte van belang. Bij Loon- en veehouderijbedrijf Hoogerbrugge waar o.a. Limousin koeien worden gehouden kon men genieten van de verse hamburgers die de fa. Van Buiten heeft klaargemaakt. Ook ‘verse’ friet en ambachtelijk ijs waren verkrijgbaar,  zodat het voor velen echt een dagje uit werd.

Terwijl ouders lekkere streekproducten konden proeven of kopen op de poldermarkt, maakten de kinderen een armband met Delftsblauwe kralen (Delft Blue Beads), versierden een heerlijke cupcake (Taart en meer) of maakten een ritje op de bokkenkar. De kinderen konden hun energie kwijt in het strodorp, op het springkussen, de skelterbaan. Maar ook het slootwater is onderzocht, uilenballen zijn met veel enthousiasme uitgepluisd en er is naar hartenlust geschilderd met Rovers in de Kunst, die ook een expositie van schilderijen heeft verzorgd.

Bij Stal Neeleman, een pesionstal voor paarden, kon men een rondje op de pony maken en in de polder slootje springen.

Op de boerderij van Van Vliet waar dikbillen gehouden worden was ook het nodige vertier, met bijvoorbeeld een film van vroeger waarop te zien is hoe men in vroeger tijden werkte en hoe het werk nu gebeurd. De kinderen konden er pony- en ezelrijden, en springen op een heus luchtkussen, beide verzorgd door een circus. Verder was er een expositie van kunstenaars en er was de prijsvraag wat de leeftijd was van Willie6 (klik hier voor de uitslag) die op veel deelnemers mocht rekenen en uiteraard kon er lekker met koeien en kalfjes worden geknuffeld.

In de Moestuin van Harry kon iedereen zien hoe de mooiste groenten in de polder verbouwd kunnen worden. Tevens waren er ook leuke bloemen en plantjes te koop.

Het treintje dat de bezoekers gratis naar verschillende locaties vervoerde, floot niet voor niets. Het had veel volle ritjes tussen alle locaties en het zelf ook een leuke attractie.

Al met al was het weer een succesvolle dag met prachtig weer en een aantal kinderen riep volmondig “Dit is nog leuker dan een pretpark”.

Volgend jaar hopen we weer zo’n mooie dag te organiseren!

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Overschie Doe Mee. 

Iedereen die de dag bezocht heeft bedankt! Ook iedereen die deze dag mogelijk gemaakt heeft bedankt!

Klik hier 

Klik hier voor een foto-impressie van een mooie dag op verschillende plekjes in Schieveen.