A13/16 wordt tolweg

Bijgesloten een brief van DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU, mw. drs. M.H. Schultz van Haegen, over de A13/16. De weg wordt een variant van variant 2 en 3 en wordt een tolweg.  Eind 2014 is inspraak mogelijk op het ontwerp-tracébesluit. De opening is voorzien voor 2021. Lees de hele brief voor de details.

Brief van Minister

We zullen zien hoe snel alles daadwerkelijk gaat verlopen en of de weg voor het einde van het eerste kwart van deze eeuw er daadwerkelijk ligt.

De eerste sneeuw.....

Deze mooie foto wilde ik jullie niet onthouden.

Onze mooie Schieveense polder bedekt met verse sneeuw.

Elk seizoen levert de polder weer prachtige plaatjes op.

Klik op de foto voor een grote versie.

Goed grutto nieuws

gruttoNog steeds weinig concreet nieuws over de polder.

We wachten nog op de verdere plannen van de gemeente. Maar ondertussen heeft de vogelbescherming wel goed nieuws over de grutto. De reproductie was afgelopen jaar zeer goed. Hopelijk komen ze allemaal ook weer heelhuids aan in het voorjaar. Klik hier voor het volledige bericht.

De Ransuilen hebben 3 jongen

Even een update over de ransuilen die voorheen in de coniferen zaten. Ze hebben zich verplaatst naar een verlaten eksternest ruim 100 meter verderop en hebben 3 uilskuikens voortgebracht. Het zijn echte uilskuikens die van vroeg in de avond tot aan de ochtend iedere 5 a 10 seconden een kort maar krachtig EEP geluid voortbrengen in de hoop wat lekkers te krijgen van Pa of Ma. Hopelijk kunnen we de uilskuikens nog op de gevoelige digitale plaat vastleggen. Als het lukt dan verschijnen ze vanzelf hier.

Er schijnen trouwens 4 ransuil nesten in de polder te zitten. En aan de OBD zitten steenuilen.

Uitslag "Hoe zwaar is het kalf"

Het gewicht van het kalf is bepaald, het kalf weegt 76,5 kg. Diegene die er het dichtst bij zat schatte het kalf op 77 kg. En de naam van de winnaar is........

Patrick de Gier 

Hij is de trotse winnaar van een groentepakket.